PRAKTIJKMAATREGELEN BETREFFENDE HET CORONA VIRUS

Beste zwangere,

Bij FARA mag je partner mee naar het onderzoek!  

Je mag alleen je partner meenemen naar het onderzoek, géén kinderen en géén personen die niet tot je huishouden behoren. Het is fijn als je de aanwijzingen van de echoscopiste opvolgt.  We verzoeken jullie vriendelijk bij binnenkomst jullie handen te ontsmetten en een mondkapje te dragen.

FARA conformeert zich daarmee aan de maatregelen van de regering die door de KNOV (de beroepsvereniging van verloskundigen) en de BEN (beroepsvereniging Echoscopisten Nederland) vertaald zijn naar de dagelijkse praktijk voor verloskundigen en echocentra.

Heb je binnenkort een afspraak? Dan ontvang je twee dagen voor je afspraak een mail met een brief van FARA, lees deze zorgvuldig door.  Het is fijn als je reageert per mail. Lukt dat niet dan  belt de assistente de dag voorafgaand aan je onderzoek met de vraag of je alle vragen uit de RIVM gezondheidscheck met NEE kunt beantwoorden. 

Vragen RIVM gezondheidscheck:

1 Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?: hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies

2 Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?

3 Heb je het coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?

4 Ben je in quarantaine omdat je: 

            a Een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld? 

            b Bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied? 

            c  Bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Kan je één van bovenstaande vragen met JA beantwoorden? Bel naar FARA om je afspraak te verzetten. Contact opnemen met onze assistente kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.30 uur op tel. nr. 0318-655530 of per mail: info@verloskundigcentrumfara.nl  We zullen in overleg je afspraak verzetten naar een ander moment.

Het advies om zoveel mogelijk alleen te komen blijft van kracht. Kom je alleen dan mag je met je partner beeldbellen of een filmpje maken.

Is je partner ziek, dan kunnen we je afspraak helaas niet verzetten, beeldbellen is dan wel een mogelijkheid. Hier vind je het toestemmingsformulier.

Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak naar de wachtkamer.

Namens het bestuur van FARA,

Dineke Bokkers, voorzitter

Inschrijven?

Neem contact op voor meer informatie:

0318 655530

of schrijf je meteen in: Inschrijven