PRAKTIJKMAATREGELEN BETREFFENDE HET CORONA VIRUS

Beste zwangere,

Kijk ook op de website van het RIVM  13 weken echo en covid-19    en    20 weken echo en covid-19

Bij FARA mag je partner mee naar het onderzoek!  

Je mag alleen je partner meenemen naar het onderzoek, géén kinderen en géén personen die niet tot je huishouden behoren. Het is fijn als je de aanwijzingen van de echoscopiste opvolgt.  We verzoeken jullie vriendelijk bij binnenkomst jullie handen te ontsmetten en een mondkapje te dragen.

FARA conformeert zich daarmee aan de maatregelen van de regering die door de KNOV (de beroepsvereniging van verloskundigen) en de BEN (Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland) vertaald zijn naar de dagelijkse praktijk voor verloskundigen en echocentra.

Heb je binnenkort een afspraak? Dan ontvang je twee dagen voor je afspraak een mail met een brief van FARA, lees deze zorgvuldig door.  Het is fijn als je reageert per mail op de vraag of je voorafgaand aan je onderzoek alle vragen uit de RIVM gezondheidscheck met NEE kunt beantwoorden.  Kan je niet met NEE beantwoorden, neem dan contact met ons op.

Vragen RIVM gezondheidscheck:

1 Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies

2 Ben je op dit moment in isolatie omdat je positief getest bent op het coronavirus I(SARS-CoV-2)?

3 Ben je in quarantaine omdat je: 

            a Een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie SARS-CoV-2 is vastgesteld? 

            b Uit een gebied terugkomt met een (zeer) hoog risico voor SARS-CoV-2? 

            c Bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Kan je één van bovenstaande vragen met JA beantwoorden? Bel naar FARA om je afspraak te verzetten. Contact opnemen met onze assistente kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.30 uur op tel. nr. 0318-655530 of per mail: info@verloskundigcentrumfara.nl  We zullen in overleg je afspraak verzetten naar een ander moment.

Het advies om zoveel mogelijk alleen te komen blijft van kracht. Kom je alleen dan mag je met je partner beeldbellen of een filmpje maken.

Is je partner ziek, dan kunnen we je afspraak helaas niet verzetten, beeldbellen is dan wel een mogelijkheid. Hier vind je het toestemmingsformulier.

Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak naar de wachtkamer.

Namens het bestuur van FARA,

Dineke Bokkers, voorzitter